Tuesday, July 26, 2011

Aduhhh... Panasnyaaaaa~


Burning Beauty by ~3N3R6 on deviantART

"DISARANKAN, AGAR ESOK JANGAN MEMAKAI PAKAIAN YANG BERWARNA GELAP, DISARANKAN JUGA SUPAYA MEMAKAI TOPI ATAU SUNBLOCK KERANA ESOK MERUPAKAN JARAK TERDEKAT ANTARA MATAHARI DAN BUMI DAN BESAR KEMUNGKINANNYA AKAN ADA PENINGKATAN suhu sehingga 4 darjah C selama 4 hari berturut2... Sila perbanyakkan minuman air mineral atau air masak. Jangan lupa sebarkan info ini kepada keluarga terdekat.."

Itu mesej dalam group blogger malam tadi.

Cuaca sangat panas.

Mungkin sebab tu hidung dah mula berair, tekak dah mula rasa ditusuk-tusuk tajam, kepala dah tak mampu menahan sedikit gegaran, yang menandakan tak lama lagi diri ini bakal diserang selsema dan batuk-batuk. Kalau tak pi klinik cepat-cepat, maka kemungkinan juga akan diserang demam panas secara tiba-tiba.

So, jom pi klinik jom... Sape nak ikot?

P/S: Sape tak join lagi GA kat SINI dengan SINI? Takmo hadiah free ke???

35 comments:
Write Comments
  1. terima kasih Sunah. sok start tepek sunblock tebal2.ooo~!
    arini pun bahang semacam~!

    ReplyDelete
  2. sunah..jaga diri..banyakkan minum air masak ya..

    cuaca memang tak menentu...
    diganu petang sgt panas..dan malam pulak hujan lebat..

    ReplyDelete
  3. erm...patutlah dok bersin je...tekak pun dah sakit...tp xpasan sbb 9 to 6 memerap dlm ofis ... =)

    ReplyDelete
  4. aah..
    panas lah kak...
    sok nad duduk rumah jelah..
    mandi 5 kali sehari..

    ReplyDelete
  5. kalo puase nnti caner la ek?? hmmm

    ReplyDelete
  6. yeke?? patut panas semacam hari ni.

    ReplyDelete
  7. betullah sunah...memang panas sekarang! dugaan menjelang Ramadhan kan?

    akak skrg nak keluar rumah pun malas! panas...

    ReplyDelete
  8. oh thanks for sharing...semlm pun dah terasa bahang...yaaa perlu ingat pd en suami dan anak yg comel ni utk minum sebanyak mungkin

    ReplyDelete
  9. terima kasih ya sunnah kerana berkonsi info..

    mmg panas...
    jgn ada y pitam udahlah..

    ReplyDelete
  10. Owh ye ke?huhu

    mekasih for d info..nak pakai fullfaced helmet la esok gi ngaja..huhu

    ReplyDelete
  11. ayooo akak..
    jge kesihtan
    jgn minum ais!!!
    jgn begedil taw..hihi

    ReplyDelete
  12. ade dgr gak... betul ke tu eh.. sbb dgr kat fesbuk je dkt paper tibi tade pun

    ReplyDelete
  13. btoi3 tue akak..tgk kyra :D da batuk lik n demam hmmmm

    ReplyDelete
  14. betul ke ni eh? agaknya kulit sy yang hitam ni jadi lebih hitam? aiyaaaa

    ReplyDelete
  15. betul2.. skrg ni byk yg demam.. fa un baru lps demam..

    ReplyDelete
  16. aiyokk!!cpt g klinik cpt!!erm..kt terengganu nih tgh hujan..tp kjap2 je..

    ReplyDelete
  17. yeke. nasib baik esok duduk dlm kelas jea.. ^^
    akak jaga ksihatan ok

    ReplyDelete
  18. berita betul ke ni... kne berjaga2 ni... BTW... moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  19. dr ritu sakit

    pas jmpe makin terok batuknya

    ReplyDelete
  20. kat pulau ujan je ni...
    skang ni pun ujan. hehhe


    psstt.. pantai timur skang dah nak masuk musim tengkujuh..
    uhuhu

    ReplyDelete
  21. thanks sunah 4 this info.. hehe..

    ReplyDelete
  22. lahh yeke? tak tahu pula.....hmm, syafakillah, semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  23. thanx gtau.. take care akak!! jgn lupa makan ubat tau! semoga cepat sembuh..=)

    ReplyDelete
  24. nampak gayanya masuk opis pg,ptg br kuarla..xder lunch kat luar kalo gini...

    ReplyDelete
  25. terima kasih atas info yg diberikan. kena siapkan diri dan minum banyak air ni :)

    ReplyDelete
  26. memang panas kan sekarang,,,
    tadi puasa pun mcam nak buka je sbb tak tahan panas we selamat boleh tahan lg ;)

    ReplyDelete
  27. Oh... patut la opismate hari nih komplen panas. Tapi I tak rasa panas sangat. Malam kat sini pon ok jer... tak panas.

    ReplyDelete
  28. tadi keluar pergi bank, nampak mendung macam nak hujan tapi tak tahulah tengahari nanti macam mana..

    ReplyDelete
  29. arini takda kelas,so tak kuar umah..
    fuhh...
    selamat..
    :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com