BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, July 26, 2011

Aduhhh... Panasnyaaaaa~


Burning Beauty by ~3N3R6 on deviantART

"DISARANKAN, AGAR ESOK JANGAN MEMAKAI PAKAIAN YANG BERWARNA GELAP, DISARANKAN JUGA SUPAYA MEMAKAI TOPI ATAU SUNBLOCK KERANA ESOK MERUPAKAN JARAK TERDEKAT ANTARA MATAHARI DAN BUMI DAN BESAR KEMUNGKINANNYA AKAN ADA PENINGKATAN suhu sehingga 4 darjah C selama 4 hari berturut2... Sila perbanyakkan minuman air mineral atau air masak. Jangan lupa sebarkan info ini kepada keluarga terdekat.."

Itu mesej dalam group blogger malam tadi.

Cuaca sangat panas.

Mungkin sebab tu hidung dah mula berair, tekak dah mula rasa ditusuk-tusuk tajam, kepala dah tak mampu menahan sedikit gegaran, yang menandakan tak lama lagi diri ini bakal diserang selsema dan batuk-batuk. Kalau tak pi klinik cepat-cepat, maka kemungkinan juga akan diserang demam panas secara tiba-tiba.

So, jom pi klinik jom... Sape nak ikot?

P/S: Sape tak join lagi GA kat SINI dengan SINI? Takmo hadiah free ke???


35 comments:

Fariza Othman said...

terima kasih Sunah. sok start tepek sunblock tebal2.ooo~!
arini pun bahang semacam~!

PinKy MoMMa said...

sunah..jaga diri..banyakkan minum air masak ya..

cuaca memang tak menentu...
diganu petang sgt panas..dan malam pulak hujan lebat..

Munna said...

erm...patutlah dok bersin je...tekak pun dah sakit...tp xpasan sbb 9 to 6 memerap dlm ofis ... =)

NadiRah said...

aah..
panas lah kak...
sok nad duduk rumah jelah..
mandi 5 kali sehari..

Puan tia said...

boleh share?

SoLy SoLicious said...

kalo puase nnti caner la ek?? hmmm

peNulis SeNjA said...

betul ke ni akak ?

sergeant keroro said...

yeke?? patut panas semacam hari ni.

mas saari said...

betullah sunah...memang panas sekarang! dugaan menjelang Ramadhan kan?

akak skrg nak keluar rumah pun malas! panas...

zuwaidah said...

oh thanks for sharing...semlm pun dah terasa bahang...yaaa perlu ingat pd en suami dan anak yg comel ni utk minum sebanyak mungkin

Citarasa Rinduan said...

terima kasih ya sunnah kerana berkonsi info..

mmg panas...
jgn ada y pitam udahlah..

Kalamhati said...

Owh ye ke?huhu

mekasih for d info..nak pakai fullfaced helmet la esok gi ngaja..huhu

aimie amalina said...

ayooo akak..
jge kesihtan
jgn minum ais!!!
jgn begedil taw..hihi

mynameismy said...

ade dgr gak... betul ke tu eh.. sbb dgr kat fesbuk je dkt paper tibi tade pun

Pojiekyra said...

btoi3 tue akak..tgk kyra :D da batuk lik n demam hmmmm

JIJI YU said...

ujan je ni

syaimz said...

betul ke ni eh? agaknya kulit sy yang hitam ni jadi lebih hitam? aiyaaaa

fa said...

betul2.. skrg ni byk yg demam.. fa un baru lps demam..

eja said...

aiyokk!!cpt g klinik cpt!!erm..kt terengganu nih tgh hujan..tp kjap2 je..

K O R I E said...

yeke. nasib baik esok duduk dlm kelas jea.. ^^
akak jaga ksihatan ok

::blog anak jawer:: said...

berita betul ke ni... kne berjaga2 ni... BTW... moga cepat sembuh...

Iffah Afeefah said...

dr ritu sakit

pas jmpe makin terok batuknya

ghab van hal said...

thanks for the info..

cik pulau said...

kat pulau ujan je ni...
skang ni pun ujan. hehhe


psstt.. pantai timur skang dah nak masuk musim tengkujuh..
uhuhu

udin said...

thanks sunah 4 this info.. hehe..

rosmina samin said...

Tx for the info :)

FasiHaH SupiaN said...

lahh yeke? tak tahu pula.....hmm, syafakillah, semoga cepat sembuh...

~..Lesung Batu..~ said...

thanx gtau.. take care akak!! jgn lupa makan ubat tau! semoga cepat sembuh..=)

azila said...

nampak gayanya masuk opis pg,ptg br kuarla..xder lunch kat luar kalo gini...

shazika said...

terima kasih atas info yg diberikan. kena siapkan diri dan minum banyak air ni :)

::contengan hati::)) said...

memang panas kan sekarang,,,
tadi puasa pun mcam nak buka je sbb tak tahan panas we selamat boleh tahan lg ;)

logorithm said...

Oh... patut la opismate hari nih komplen panas. Tapi I tak rasa panas sangat. Malam kat sini pon ok jer... tak panas.

Fiqas said...

minum air masak banyak2..

aizamia3 said...

tadi keluar pergi bank, nampak mendung macam nak hujan tapi tak tahulah tengahari nanti macam mana..

~Kirin Selama Perak~ said...

arini takda kelas,so tak kuar umah..
fuhh...
selamat..
:)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.