BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, July 7, 2011

Kerana Hati...


Love rope II by ~ahlihceh on deviantART

Aku tidak tahu kenapa...

Hatiku mudah tersentuh bila sesuatu berlaku melibatkan hati-hati ini... Mungkin kerana ikatan yang kuat antara hati-hati ini, menyebabkan aku terlalu mudah menumpahkan air mata... Tatkala ribut dan taufan mengganggu rasa damai, hatiku resah dan pilu... Mungkin hanya aku yang merasa, namun tidak pernah aku berhenti meminta... Agar semua ikatan ini akan terus kukuh hingga ke akhirnya... Sekalipun pernah terputus mungkin, tidak juga aku berhenti memohon agar ia terikat kembali...

Kerana aku bina ia dengan hati, moga terus tersimpul rapi...


30 comments:

fa said...

amin..
btw, fa suka entri ni sgt2.. ^^

CikMiMiey said...

pabila akak dah mula berpuitis ..
syahdu pulak CM bace ... tsk2 ;)

Fathin Fazila Razali said...

:")... nice...

Iffah Afeefah said...

ermm hati sukar djage

sungguh rapun dan bisa berubah2

syarifahsidrus said...

hati senang terusik~~

sergeant keroro said...

setuju dengan miss ran.

p/s : tak aci miss ran dah curi idea, kan dah blur T.T

Anies Anessa said...

ya,semoga rasa itu tetap kukuh

muz said...

Hati?

Sukar ditafsirkan keinginannya... Mahunya membawa bencana, Enggannya membawa kecewa...

Jom Jalan Bah Kita

belog amiyo said...

hati memang begitu. kalau luka pn lagi susah nak sembuh dari luka luaran.

Mat Gebu said...

Mudah2an kan sunah..pcm pun rasa bersalah juga tadi..hmmm,

JIJI YU said...

hehe..ni pe kes lak ni..

udin said...

InsyaAllah.. mudah mudaham ikatan2 tu masih tersimpul rapi.. byk2 kan bersabar, tenang diri & doa kepadaNya okay.. :)

Mrs.Yie said...

semoga perhubungan berkekalan..amin.. :)

aimie amalina said...

waaa..hati saya makin sayu disini..~

mas saari said...

kita bersatu kerana hati kan?
moga persahabatan ini terus berkekalan..

anGah said...

woww.....

Cik Aqilah Wardah said...

"allahumma innaka ta'lamu, anna hazihil Qulub.."

^_^

K O R I E said...

salam,
knapa mcm sedih jea ni?
kuatkn semangat yea..
sayu jea

nite kak sunah.. esok dan lusa kita cuti so akak rjin2 la update 2 hari ni yeA.

Подтверждаю said...

as salam..
dan hati itu mudah di-renovate kembali~
bagaimana? Ingatlah pada-Nya. kuatkan hati demi-Nya.

kita dah ada kunci, buka dan gunakan kunci niat, usaha, tawakkal dan redha. insya'Allah. sunah dan yang lain, berusaha! berusaha!

=)

FasiHaH SupiaN said...

kerana hati sedikit sensitif....semoga tabah..

suhaili sarif said...

jom tautkan lagi hati2 ini dengan tautan hati..hehe
insyaALLAH dik,kita doa lagi ya..hanya ALLAH yg pegang hati kita dan mereka.hny pd ALLAH kita berharap.
akak disebabkan tautan hati kalian sgt kuat,apa2 yg terjadi pada hati2 mereka,membuatkan kamu sakit sekali
masyaALLAH...
akak doakan tautan hati kalian tersimpul mati

rafiq said...

Hari tak selalunya cerah kan? So banyakkan sabar. Semoga berjaya meniti hari2 yg mendatang dengan baik..

aizamia3 said...

insyaAllah moga ikatan yang kuat itu terus kuat dan tidak rapuh..

mynameismy said...

sob sob....-.-'

tamlegend said...

ady buat ko sedih ke sunah...nak kena ady ni...

niena shopping2u said...

erm.. moga ikatan itu akan tersimpul rapi ^^

suri solehah said...

...moga terus tersimpul mati..AMIN

niena shopping2u said...

harini hari Jumaat.. jom thought Friday

http://www.my-shopping2u.com/2011/07/thought-friday.html

NuSaNa NoSa 91 said...

kita sama la kak sunah.. akak sensitif ea?? ^_^

Kalamhati said...

semoga Allah sentiasa dekatkan hati2 yang baik dekat dgn hati kita..=)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.