BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, July 5, 2011

Pada Senja Yang Berlabuh


Dusk begins. by *sugarcoat on deviantART

Aku renung mentari jingga yang semakin lama semakin jauh
Aku lihat camar pulang berpasang-pasang ia terbang
Aku tercari-cari damai pada senja yang berlabuh
Akankah ku temui tenang pada laut yang luas terbentang?

P/S: Cer klik SINI, dah join belum?


19 comments:

Iffah Afeefah said...

igt lagu ziana zain td..

senja pun tak nmpak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sangat mendamaikan...tp kadang2 leka memerhati ia tenggelam,terlewat solat mghrib jadinya dik.akak suka duk pantai time camni

Pojiekyra said...

tenangnyerrr
(dalam tengah mngamuk pon ley cool huhuhu..nk marah huhuhu)..
pew tue..??mau terjah!

Kalamhati said...

subhanallah..indah dan mendamaikan..=)

niena shopping2u said...

Subahallah, cantik nye kan alam cipaan Allah ne..

mas saari said...

sangat damai dan menenangkan jiwa!

Hans said...

insyaallah
ketenangan yang dicari bakal diperoleh

Ukur Baju Di Badan Sendiri

syarifahsidrus said...

tenang melihat ciptaan Illahi

waN Mohd Salim said...

ketika senja .. aku ingin berdoa lagi untuk mu ..

mama comel said...

tenangnya...

cik pulau said...

senja..
teringat penulis senja.. hahaha..
tetibe..

suhaili sarif said...

Aku tercari-cari damai pada senja yang berlabuh
Akankah ku temui tenang pada laut yang luas terbentang?
Atau perlukah aku menunggu sehingga subuh,
Untuk menggapai damai yang hilang?

mynameismy said...

;)

aimie amalina said...

cantiknye oren senja kan =)

JIJI YU said...

aku rasa cam camar je jugak.

sergeant keroro said...

belum join, nak jadi orang yang last.

p/s : damai di mana sahaja, jika Allah meredhainya :)

muhamad hanif said...

cool gila angle pic tuu..


hebat !!


AHHAHAHAHAHA

Подтверждаю said...

as salam..
ketenangan...
kedamaian..empunya diri itu ada jawapannya. dan jawapan yang lebih benar yang mungkin tidak kita sedari itu hanya Dia Maha Mengetahui.

dan kedamain itu tidak datang dengan sendiri. ia adalah hasil atas apa yang dilakukan secara berjemaah

;)

FasiHaH SupiaN said...

tenang.......


belum join gak, aisy nak jadi yg last gak.....

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.